1) Basically, Galois field consists of ______ number of elements.
a. Finite
b. Infinite
c. Both a and b
d. None of the above
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Finite
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
2) Which buffer size is required by the interleaved codes at the transmitter for the accumulation of λ code words?
a. Small
b. Medium
c. Large
d. All of the above
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Large
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
3) On which factor/s do/does the error probability depend/s after decoding?
a. Number of error vectors
b. Error probability of symbol transmission
c. Both a and b
d. None of the above
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Both a and b
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
4) In Repetition Code, how many information bit/s is/are present in addition to n-1 parity bits?
a. One
b. Two
c. Four
d. Eight
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: One
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
5) For a (6,4) block code where n = 6, k = 4 and dmin = 3, how many errors can be corrected by this code?
a. 0
b. 1
c. 2
d. 3
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: 1
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
6) Which amount the following is capable of correcting any combination of three or fewer errors random errors in a block of 23 bits?
a. Hamming codes
b. Interleaved code
c. Repetition codes
d. Golay code
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Golay code
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
7) The minimum distance of linear block code (dmin) is equal to minimum number of rows or columns of HT, whose _____ is equal to zero vector.
a. sum
b. difference
c. product
d. divison
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: sum
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
8) In a linear code, the minimum Hamming distance between any two code words is ______minimum weight of any non-zero code word.
a. Less than
b. Greater than
c. Equal to
d. None of the above
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Equal to
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
9) Which among the following represents the code in which codewords consists of message bits and parity bits separately?
a. Block Codes
b. Systematic Codes
c. Code Rate
d. Hamming Distance
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Systematic Codes
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
10) Which among the following is/are the essential condition/s for a good error control coding technique?
a. Faster coding & decoding methods
b. Better error correcting capability
c. Maximum transfer of information in bits/sec
d. All of the above
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: All of the above
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|